Sportmassage

Home

 

Sportmassage is massage voor sporters of mensen met een blessure als gevolg van overbelasting. Een sportmassage bevordert het herstel na zware spier- en gewrichtsbelasting, voorkomt blessures en het draagt bij tot een meer effectieve training en een betere prestatie.

 

                        Voorbereidende sportmassage

Voor het leveren van een prestatie moet het lichaam op de juiste spierspanning worden gebracht en beter doorbloed worden. Een sportmassage in combinatie met goede lichaamsoefeningen voert afvalstoffen sneller af, zet je lichaam op scherp en voorkomt blessures. Een voorbereidende sportmassage kan door sporters, naast de fysieke voorbereiding, ook gebruikt worden om zich mentaal voor te bereiden op de te leveren sportieve prestatie.

           

            Herstelmassage

Het gevolg van en inspannende (sportieve) activiteit is dat het lichaam schade oploopt. Spieren spannen zich tijdens het leveren van prestaties aan, ze leveren kort- of langdurig kracht en ze zijn onderhevig aan rek. Daarnaast vangt het band- en peesapparaat grote krachten op. Na een activiteit is het dus van belang dat de spieren, banden en pezen  weer tot ontspanning gebracht worden.

Door een massage  zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en afvalstoffen kunnen afgevoerd worden.

De sportmasseur past handgrepen, tempo en dosering van de sportmassage toe afhankelijk van het doel en de toestand van de spieren.