Waarom massage?

Home

 

Waarom massage?

Stimulering bloedsomloop

Een massage versoepelt de spieren, maakt afvalstoffen los en stimuleert de bloedsomloop. De bloedsomloop zorgt vervolgens voor de afvoer van de vrijgekomen afvalstoffen.

Je spieren worden schoner en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen en zuurstof, wat leidt tot een beter gevoel en een langere en betere (sport)prestatie.

Vermoeidheid zal minder en later toeslaan en het herstellen duurt aanzienlijk korter. Het geeft je dus echt nieuwe energie.

 

  • Ontspanning

Daarnaast heeft een massage een ontspannende werking waardoor het niet alleen goed is voor het lichaam maar ook voor de geest. Met name als je pijnlijke en gespannen spieren hebt die met spanning te maken hebben of als je het druk hebt, kunnen door middel van een massagebahandeling  worden weggenomen. 

 

  • Soepel blijven

De stijfheid van gewrichten en spieren nemen bij het ouder worden toe. Een massagebehandeling zorgt ervoor dat ze zo soepel mogelijk blijven, waardoor u beter in conditie kunt blijven.

 

  • Huidverzorging

Een massagebehandeling is goed voor de huid, aangezien er met olie wordt gewerkt en massage een betere doorbloeding van de huid bewerkstelligt.